Historiek

HISTORIEK

Zaal "Ter Wilgen"

Historiek Ter Wilgen

Alles is van start gegaan in 1967. Met de uitbouw van de nieuwe wijk, de Oostkouter, hadden enkele inwoners van Petegem de idee om ook een nieuwe gemeenschapszaal op te starten. Dit zou een plaats zijn waar alle inwoners van stad Deinze zich cultureel konden ontwikkelen, met plaats voor onder andere vergaderzalen, feestzalen, sportinfrastructuur en het uitbaten van drankgelegenheden. Kortom een gezellige ontmoetingsplaats!

 

De opbouw van de nieuwe gemeenschapszaal gelegen in de Poelstraat was ook de start van de oprichting van vzw Ter Wilgen.

Aangezien het bouwen van een ontmoetingszaal handen vol geld kost, besliste de vzw om obligaties te verkopen aan de inwoners van Petegem om zo het nodige geld in te zamelen.

Er werd begonnen met de bouw van kleine zaaltjes en een sportinfrastructuur (kleedkamers en douches). Vervolgens werd de grote zaal gebouwd, die in 1969 plechtig ingehuldigd werd. Zo konden ze onderdak bieden aan diverse verenigingen van verschillende strekkingen.

 

Zaal Ter Wilgen heeft tot op heden een belangrijke waarde als buurtcentrum waar zowel verenigingen als privépersonen activiteiten zoals danscursussen, spelletjesnamiddagen, toneelvoorstellingen of familiefeesten kunnen organiseren.

In de jaren ‘70 en ‘80 zijn er tijdens talloze t-dansants heel wat koppeltjes gevormd en ook de kiem van de concerten in de Brielpoort werd in deze zaal gelegd. Vandaag is Ter Wilgen de uitvalsbasis voor heel wat Deinse verenigingen waaronder Danseridoe, Okra, Natuurpunt, KVLV, Femma, K&T-club Sint-Hubert, ...

 

De zaal Ter Wilgen is nu in handen van Stad Deinze en wordt door haar uitgebaat.

Zaal Ter Wilgen gelegen in de Poelstraat 70 te 9800 Deinze

Luchtfoto van de zaal Ter Wilgen en de sportvelden.

Wat beeldmateriaal uit de oude doos:

Eetfestijn

Eetfestijn

Een kwisavond