Projectaanvraag

PROJECT INDIENEN

Wilgenkatje

vzw TER WILGEN FONDS steunt plaatselijke projecten

Vzw Ter Wilgen Fonds geeft steun aan vier projecten en doet in 2022 opnieuw een projectoproep voor een bedrag van € 20.000.

 

De vzw Ter Wilgen Fonds komt op toerental. Het fonds dat sociale projecten uit Deinze financieel helpt, geeft steun aan vier projecten en lanceert hierbij onmiddellijk een derde projectoproep. Voor 2022 voorziet de vzw zelfs een budget van € 20.000 € !


Voorzitter Jozef De Buck van Ter Wilgen Fonds: “ We zijn heel blij dat we met de vorige projectoproep vier mooie projecten konden ondersteunen.

De Stichting tegen Kanker vzw ‘Levensloopcomité Deinze’ helpen we bij hun 24-uren evenement waarbij ze mensen aanzetten tot bewegen en zoveel mogelijk fondsen proberen te verzamelen voor de strijd tegen kanker. ‘Vzw Veilige Thuis’ uit Deinze ondersteunen we bij de aankoop van een duo-fiets. Zo kunnen hun ouder wordende bewoners mobiel blijven en verder geïntegreerd wonen in hun leefomgeving. De nieuwe organisatie ‘Onder ’t Perron’ uit Landegem geven we een duwtje in de rug bij de aankoop van audiovisueel materiaal. Zij zijn een plek waar buurtbewoners, mensen met een beperking, plaatselijke verenigingen en mensen in kansarmoede elkaar kunnen ontmoeten. Ten slotte steunen we ‘vzw Contactcentrum’ uit Deinze, beter bekend als de plaatselijke Voedselbank. Zij stellen verse voeding, hygiënische en verzorgingsproducten ter beschikking aan zo’n 500 mensen met minder kansen. We zijn blij dat we deze sterke projecten kunnen ondersteunen.”


Vanaf 1 april doet het fonds ook een derde oproep. Secretaris Jo Baele: “We zijn trots dat we dit jaar het totaalbedrag voor de projectsteun kunnen optrekken naar 20.000 euro. De projecten kunnen gaan om initiatieven voor senioren, kinderen, jongeren, kansarmoede, mensen met een handicap… . We ondersteunen graag projecten die een voorbeeldfunctie kunnen zijn voor anderen. Hierbij gaat het wel steeds om initiatieven voor een brede doelgroep en zullen we nooit individuen of aparte gezinnen steunen. Een belangrijk aandeel door vrijwilligers in het project is zeker ook een meerwaarde. Projecten kunnen nooit meer dan 50 procent van het ingediende budget krijgen. Het moeten ook projecten zijn die gerealiseerd worden in groot Deinze.


Projectaanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 april 2022 tot en met 1 juni 2022. Groeperingen die zich kandidaat willen stellen om financiële steun voor een project te bekomen, kunnen alle info vinden op www.terwilgenfonds.be .”

Heb je een project dat in aanmerking kan komen voor ondersteuning?


Aarzel dan niet en dien dit project in! 

BELANGRIJKE DATA

1 januari 2020

Voorstelling van het "TER WILGEN FONDS".

1 april 2022

Oproep tot indienen van projecten voor werkjaar 2022.

1 juni 2022

Uiterste datum voor het indienen van projecten voor werkjaar 2022.

1 juli 2022

Kenbaar maken van de project(en) waarvoor steun wordt toegezegd.

De verantwoordelijken van alle ingediende projecten worden verwittigd via mail.

PROJECTSTEUN AANVRAGEN

Wenst u projectsteun aan te vragen dan kan dit hier.


U hebt de keuze tussen een invul-pdf formulier of een invul-Word formulier.

Beide zijn hier te downloaden.


Vul het formulier volledig in.

Let op: Enkel volledig ingevulde projectaanvragen worden behandeld!


Bewaar het ingevulde formulier op uw computer.

Mail een ingevuld formulier naar: project@terwilgenfonds.be


De uiterste datum om een project in te dienen is 1 juni 2022.


U kan deze mail eventueel nog aanvullen met bijlagen om uw aanvraag te illustreren (maximum 70MB).

Na het indienen van een projectaanvraag zal u van het secretariaat een bevestigingsmail ontvangen. Reken hiervoor maximaal één week.